Ga jij binnenkort trouwen maar woon je niet in Friesland? Geen probleem, wij komen graag jullie kant op! Zo zijn wij ook naar Amersfoort afgereisd om de bruiloft van Vera en Jordy vast te leggen.  In deze blog neem ik je mee naar hun sprookjesachtige bruiloft. Een geweldige dag, vol humor en liefde! Lees je mee? 

De voorbereiding

De dag begon in Lemmer. Hier haalde ik Ryanne van RM Photography op. Vera en Jordy zijn vrienden van haar en hadden haar gevraagd hun huwelijk vast te leggen. Omdat wij een samenwerking waren aangegaan om huwelijken met twee fotografen vast te kunnen leggen, had zij mij gevraagd haar bij te staan in het huwelijk van Vera en Jordy.  

De reis ging voorspoedig en voordat wij het wisten kwamen wij aan bij het huis van Vera en Jordy. Normaal gesproken heb ik het aankomend bruidspaar al een keer ontmoet tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek, maar omdat het vrienden waren van Ryanne, liep het dit keer anders.

Eénmaal aankomen bij Vera, bleek dat de klik er gelijk was. Een hele lieve en relaxte meid is dat zeg. Ik vind het enorm belangrijk dat je een klik met je fotograaf hebt. Alleen zo kan je bruidsparen op een ontspannen manier vastleggen. Een ongemakkelijke situatie wil je tijdens bruiloften graag voorkomen. Gelukkig was daar bij Vera en Jordy absoluut geen sprake van. Wij hadden vooraf afgesproken dat Ryanne, Vera haar voorbereiding zou vastleggen en dat ik naar Jordy zou gaan. Zo gezegd, zo gedaan en na toch stiekem een paar foto’s van Vera haar voorbereiding te hebben gemaakt, (sorry maar ik kon het echt niet laten) vervolgde ik mijn reis naar Jordy zijn ouderlijk huis.

Vera in de visagie

Bij binnenkomst, was het alsof ik bij mijn eigen familie aankwam. Het voelde gelijk alsof wij elkaar al jaren kende. De koffie stond bij wijze van spreken al voor mij klaar, ik werd vanuit alle hoeken geholpen en er werden grapjes gemaakt alsof ik totaal geen onbekende was. Wat kan ik zeggen, Ik hou ervan!

Na het bakje koffie, ben ik naar boven gegaan om de details fotografie van Jordy vast te leggen. Niet lang daarna, volgde het aankleden. Ik wou dat er op dat moment iemand was die mijn blik kon vastleggen want OMG wat een lijf heeft Jordy, ik schrok er gewoon van. Sorry, het is misschien niet zo netjes om dat te zeggen van een bijna getrouwde (inmiddels getrouwd) man, maar eerlijkheid duurt het langst zeggen ze toch 😉 Anyways, ik was daar natuurlijk om de voorbereiding vast te leggen en niet om Jordy zijn lijf te bewonderen dus heel snel schakelen en door. 

Jordy zijn moeder en oma hielpen hem met aankleden. Daar waar moeders soms de emotie niet helemaal de baas zijn, zag ik nu alleen maar humor en heel veel liefde. Ik heb zelf al jaren geen oma meer. Zij is helaas, toen ik heel jong was overleden en daar op dat moment, toen ik zag hoe de oma van Jordy zich over hem bekommerde, kwam ik tot het besef dat ik dat zelf ook graag had gewild met mijn oma. Je kan je van te voren niet voorstellen, hoe vaak je aan dingen herinnerd word of hoe je tijdens een huwelijk leert hoe waardevol familie is. Dit gezin deed dat zeker met mij. Liefde, Liefde en nog eens liefde met een vleugje humor. Ik ben blij dat ik hier onderdeel van heb mogen zijn.

Net wanneer je denkt dat je alles gezien hebt, komt de strik te voorschijn. Een houten nog wel. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar dit had ik nog nooit gezien. Omdat ik hier verbaast over was, kreeg ik een uitleg van Jordy van zijn moeder. Alles moest tot in de puntjes perfect, maar omdat zij niet een passende strik bij het geweldige pak, (in engelse stijl, omdat Jordy in Engeland had gezeten en daar ook vrienden had, waarvan één aanwezig was) konden vinden, besloten zij een oude haarspeld van Jordy zijn moeder om te toveren tot Jordy zijn strik. Hoe creatief en bijzonder is dat?! Something old and something borrowed in één, geniaal! 

De bijzondere strik

Toen Jordy helemaal in de kleren zat, was het tijd om de rest van de familie onder ogen te komen en te verrassen met zijn kleding keuze. Het was prachtig weer en iedereen zat in de tuin te wachten om Jordy te bewonderen. Zijn zus barste in tranen uit en was zo ongelooflijk trots op haar broertje, ze kon dan ook niet anders, dan hem op dat moment stevig vast te pakken en hem te vertellen hoe trots ze op hem was. Zijn vader keek vanuit een hoekje toe en liet stiekem een traantje vallen. Zijn blik is iets wat ik nooit zal vergeten. Daar waar de humor en gastvrijheid de dag ontzettend bijzonder maakte, nam deze blik de overhand. Er zijn veel momenten die mij zijn bijgebleven van dit stel, maar dat moment, wauw!

Toen de make-up was bijgewerkt en iedereen was bijgekomen van dit heerlijke moment, was het tijd om de bloemen op te halen. Onderweg heb ik me weer rotgelachen om Jordy en zijn vrienden. Zelfs in de auto was het een feestje. Jordy had de bloemen voor Vera uitgezocht en sloeg de spijker op zijn kop. Een prachtig boeket, die precies bij de sfeer en stijl van hun huwelijk paste. Daarna was het tijd om zijn bruid op te halen. Er was afgesproken dat Jordy, Vera zou ophalen in hun eigen Twingo. Wat Vera niet wist was dat Jody een Engelse auto had gehuurd. Maar omdat dit nog een verassing was reed hij eerst in eigen auto naar hun huis. Daar aangekomen, stonden hun familie en vrienden al klaar om de eerste ontmoeting te aanschouwen. 

Jordy liep naar de deur, belde aan en liet zich overrompelen door haar natuurlijke schoonheid en de fantastische jurk die Vera had uitgezocht, voor hun bijzondere dag. Een plaatje! Het klopte helemaal. Ze sloten perfect op elkaar aan en zijn een prachtig koppel. 

De eerste blik was een feit en het was inmiddels tijd voor de lunch. Daar waar iedereen een broodje nam, dook ik nog even in de detailfotografie. De ringen en bloemen passeerden de revue en zijn voor altijd vereeuwigd. Niet lang daarna was het tijd voor de verassing van Jordy en kwam de auto de hoek om. Vera was enorm verast en ontzettend blij dat ze niet in een Twingo gingen trouwen. Een geslaagde verassing, die weer de humor maar ook de romantiek van Jordy benadrukt.

De bruidsshoot 

Voor de bruidsshoot was gekozen voor een geweldige locatie met bos en heide. De perfecte plek voor een perfect stel. Onderweg naar deze locatie zijn wij nog gestopt omdat wij een weiland met hoog gras tegen kwamen. Om hier foto’s te kunnen maken moesten wij over een hek heen klimmen maar dat maakte Jordy en Vera helemaal niets uit. Hop, de schoenen uit, jurk omhoog, champagne en glazen in de hand en klimmen maar. Beide enorm relaxt en niets was ze te gek. Een stel waar iedere fotograaf van droomt. Daarna gingen wij snel door. 

Er stond nog veel op de planning en het kon natuurlijk niet dat het bruidspaar te laat kwam op hun eigen ceremonie. Bij de heide aangekomen, werd ik verrast door de vele mogelijkheden op fotografisch gebied. Ik was zelf nog niet op de locatie geweest dus zijn schoonheid was cadeautje voor mij. Geweldige grote boomstammen, veel groen en een prachtige zandvlakte maakte het een waar feestje. Over feestjes gesproken, Vera had knallers gekocht om te gebruiken tijdens de shoot maar dit verliep net even anders dan verwacht. Helaas waren deze knallers een paar sliertjes die we uiteindelijk weer hebben opgepakt en getracht te gooien. Helaas kwam ook dit niet goed uit de bus. Soms loopt het allemaal net even wat anders. Ook dit hoort bij een bruiloft. Benieuwd naar dit feestje? Neem dan hier een kijkje in mijn portfolio.

De tijd begon te dringen en omdat we nog een flink stuk moesten rijden, zijn we snel doorgegaan. Ik had er nog wel wat langer willen blijven maar zoals ik al eerder zei, het bruidspaar kan natuurlijk niet te laat komen. 

De ceremonie

Toen wij het centrum van Amersfoort binnen reden, kon ik mijn ogen niet geloven. Zo veel sfeer en gezelligheid, een prachtige stad met ontzettend veel mooie plekjes. Door de grachten en de kleine straatjes waan je je terug in de tijd. Ook het gemeentehuis was oogverblindend mooi. Vooral de binnenkant, prachtige ornamenten aan de hoge plafonds, oude grote trappen en kleine raampjes, alles was zo goed gerestaureerd dat het in originele staat leek te zijn. 

Terwijl de gasten plaatsnamen in de trouwzaal, hadden Jordy en Vera de tijd om even bij te komen. Een momentje voor zichzelf, is niet te veel gevraagd op zo’n drukke dag. Even genieten van elkaar.

aankomst ceremonie

Ryanne ging vast naar de trouwzaal terwijl ik nog even bij Jordy en Vera bleef. Zo konden wij mooi de binnenkomst van beide kanten vastleggen. Jordy ging als eerste. Kort daarna volgde Vera met haar vader. Maar niet voordat zij een moment alleen hadden. Daar ging ze, een nieuwe start, onder de vleugels van een andere man. Hoe stoer vaders ook proberen te zijn, dit zijn de momenten dat ze toch even moeten slikken.

vader en dochter moment

De trouwzaal was in oude stijl waardoor hij perfect aansloot bij de stijl van Jordy en Vera. Stel je voor dat het een kille en moderne zaal was, dat had de sfeer van hun huwelijk toch volledig weggevaagd. Opnieuw een goede keuze dus.

De ceremonie verliep soepeltjes en was gevuld met, hoe kan het ook anders, humor, liefde, een lach en een traan. Het was erg warm maar of dit nu van de zomerse dag kwam of van de liefde en het geluk kan ik nog steeds niet met het volste vertrouwen zeggen maar het maakte de ceremonie in ieder geval niet minder mooi.

de ceremonie

Door de grachten van Amersfoort

Het ‘Ja’ woord was gegeven. Vanaf nu gingen zij als man en vrouw door het leven. Dit moet natuurlijk gevierd worden maar eerst nog iets anders. Het weer was inmiddels omgeslagen en de eerste regendruppels vielen naar beneden toen Jordy en Vera door de poort van bellenblazende vrienden en familie heen liepen. Hoewel je natuurlijk liever geen regen op je huwelijksdag wil, lieten zij dit de pret niet drukken. We liepen met zijn allen door het centrum, via kleine bruggetjes en steegjes naar boten om ons rond te laten varen door de grachten van Amersfoort. Een toffe verassing die Vera en Jordy voor hun gasten hadden geregeld. Aan alles was gedacht. Heerlijke champagne spoelde de culinaire hapjes die zij aanboden aan boord weg. Er werd opnieuw vreselijk veel gelachen en in hoge nood zelfs een plasje overboord gedaan. Wees gerust dit was geen volwassene maar een kind en laten we eerlijk zijn tegen elkaar, zo hebben we allemaal ons kindje wel eens in de lucht gehouden.

Ik moet echt nodig mama…

Opnieuw was niets te gek. Dus toen ik de schipper vroeg of ik via de andere boot naar de wal gebracht kon worden om ook vanaf daar wat foto’s te maken, werd er geen moment getwijfeld. Dit leverde weer unieke beelden op die ik nooit vanuit de boot had kunnen nemen. Na enige tijd kwamen wij aan op de plaats van bestemming en vervolgde wij onze reis naar de feestlocatie.

samen in de boot

Het trouwfeest

Het trouwfeest begon met een borreltje aan de bar. Terwijl iedereen daar het bruidspaar feliciteerde, zijn ryanne en ik op zoek gegaan naar een mooie plek voor de familiefoto’s. Gelukkig had deze locatie een prachtige binnenplaats en na enig verschuif van tafels en stoelen, zou dit prima werken. 

Voor deze foto’s was er iets minder tijd. Maar omdat er van te voren duidelijk was welke foto’s zij graag wilde, was dit goed te doen. Er werden zelfs nog grappige foto’s gemaakt wat, zoals jullie waarschijnlijk al doorhadden, precies bij hun paste. Na de foto’s was het tijd voor het diner. Hier hield de fotografie voor mij op en zou Ryanne als gast van het bruidspaar nog een paar foto’s schieten. Ik nam van iedereen afscheid en bedankte hun voor het vertrouwen in mij en hun gastvrijheid. Ik had een geweldige dag gehad en stiekem vond ik het jammer dat het hier ophield. 

Lieve Jordy en Vera, Ik wens jullie heel veel geluk, liefde, gezondheid en heeeeel veel humor toe in jullie huwelijk. Hopelijk tot een volgende keer.

Wil je graag meer zien van de prachtige bruiloft van Jordy en Vera, neem dan hier kijkje in mijn portfolio!

Benieuwd hoe we jouw bruiloft kunnen weergeven in beeld? Lees hier verder of stuur een mailtje.