Wil jij prachtige boudoirfoto’s? Lees dan verder!

Een Boudoirfoto is een stijlvolle foto in een zachte sfeer waar sensualiteit vanaf straalt. De intieme artistieke foto’s worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Dames laten de foto’s maken als Valentijnscadeau voor hun partners, aanstaande bruidjes voor de bruidegom de nacht voor een huwelijk of als sfeervolle decoratie in de slaapkamer.

Hou het stijlvol

Er zijn veel verschillende stijlen binnen de boudoir fotografie. Hierbij kun je denken aan pin-up, kwetsbaar en artistiek. Het is natuurlijk geheel persoonlijk hoe je vastgelegd wilt worden maar denk daarbij wel aan het spreekwoord “Less is more” of toch niet?

Locatie van de boudoir shoot

Er zijn verschillende mogelijkheden betreffende een locatie voor een boudoirshoot. Denk hierbij aan je eigen slaapkamer, een studio of een hotelkamer. Het verrassingselement kan verstoord worden als je het thuis doet. Terwijl een hotel je misschien een iets minder veilig gevoel geeft. Dit is een belangrijke keuze, want het bepaald de sfeer van jouw foto’s en beïnvloedt hoe comfortabel jij je voelt.

Maak een moodboard

Een moodboard is een collectie van afbeeldingen die passen bij jouw persoonlijke voorkeur. Kijk bijvoorbeeld op het internet of er specifieke boudoir foto’s zijn die jou aanspreken. Denk hierbij aan de stijl, aankleding en poses die zouden kunnen werken voor jou en zet ze bij elkaar. Deel je moodboard ook met je fotograaf. Zo kunnen er nooit onduidelijkheden ontstaan.

De fotograaf

Zorg ervoor dat je comfortabel bent met de fotograaf. Als je gespannen bent, straal je dit ook uit op de foto’s. Goed contact voor de shoot helpt vaak al. Dit kan je tijdens de shoot dan voortzetten en zal je er meer plezier aan beleven. Een muziekje op de achtergrond helpt ook om de sfeer wat meer ontspannen te krijgen. Vind je het erg spannend om alleen met een fotograaf te zijn, neem dan een vriendin mee.

Kimono, meerdere lingeriesetjes en accessoires 

Naast verschillende lingeriesetjes is het ook handig om een kimono of badjas mee te nemen. Zo kan je tussendoor ook even in de rust zonder dat je dan in je lingerie zit. Daarnaast kan je de kimono ook aan het begin van de shoot gebruiken zodat je de shoot kan opbouwen. Voor de detailfotografie is het ook leuk om accessoires mee te nemen. Neem als voorbeeld mooie hakken, bloemen of een sluier. En als laatste draag nooit de strakke kleding voor en tijdens de shoot.

Meer weten over een boudoirshoot of wil je graag boeken? Neem dan contact met ons op!